Gedichten Voorbeelden Voor de Klas [Gratis Download]

4 Gratis voordbeelden downloaden in Word en PDF Gedichten voorbeelden voor de klas , Poëzie in de klas, Inspirerende gedichten onderwijs, Gedicht school, Poëzielessen, Poëzieweek kleuters, Poëzie op de basisschool, Poëzie onderwijs, Poëzieweek ideeën

1 Secundair/ Voortgezet Onderwijs – LESTIPS – Poëzieweek

Typografische gedichten: je kan veel voorbeelden vinden via Google Verdeel je klas in groepjes van twee leerlingen en geef hen een gedicht en vragen.

https://www.poezieweek.com/wp-content/uploads/PW21-lestips_secundair.pdf

2 Kom-maar-met-gedichten-en-verhalen.-Creatief-schrijven-op …

https://onderwijsdatabank.s3.amazonaws.com/downloads/Kom-maar-met-gedichten-en-verhalen.-Creatief-schrijven-op-de-basisschool.pdf

door EN VERHALEN — 3.2 Drie praktijkvoorbeelden van denken als een schrijver. HOOFDSTUK 6 GEDICHTEN SCHRIJVEN IN DE KLAS.

3 Gedichten in de klas in 5 stappen – Cultuurkuur

https://www.cultuurkuur.be/sites/default/files/gedichten_in_de_klas_in_5_stappen.pdf

Het spel met woorden en de ‘melodie’ binnen de regels van het gedicht Kinderen in de klas zelf gedichten laten schrijven is een experiment dat dikwijls

4 BASISONDERWIJS – Fastly

https://jimdo-storage.global.ssl.fastly.net/file/4565a4a9-efc6-469b-810b-cd145179e645/Basisonderwijs%20Lestips%20Poezieweek2019.pdf

gedichten schrijven, collages maken gedicht. In de grijze saaie omgeving van het klas– (op internet zijn daarvan eenvoudig voorbeelden te vinden).

5 IK LAS MET DE KLAS EEN HEERLIJK GEDICHT

https://adoc.tips/download/ik-las-met-de-klas-een-heerlijk-gedicht-honderd-jaargangen-l.html

door J Graus

6 Thema: een Dada-gedicht maken

https://www.poeziepaleis.nl/wp-content/uploads/2016/04/Lebrief-MB-Dada.pdf

Lees de tekst van het gedicht voor zonder de kinderen opzoeken door ‘Dada-gedichten‘ te googelen en bij Lees met de klas het gedicht.

7 gedichten schrijven met kinderen – Rob Komen

https://www.robkomen.nl/lesbrieven/Gedichten%20schrijven%20IPABO%20workshop.pdf

Voorwaarden voor het schrijven van gedichten is de sfeer in de klas. Stel jezelf ook kwetsbaar op, dat is een voorbeeld van veiligheid voor anderen.

8 Suggesties om gedichten te gebruiken in de lessen NCZ

https://assets.website-files.com/627e8d3a7a1be8351c43f137/62c6db4c48572ef35aa663cd_98-4.%20EXTRA.pdf

Hang de gedichten op in de klas, bijvoorbeeld in een gedichtenboom of aan een koord dat je door de klas spant. Een voorbeeld: Samen speel ik graag.

Plaats een reactie